The neuroscience of heutagogy

Educația este un subiect critic peste tot în lume. Este, de asemenea, unul dintre pilonii construcției unei societăți sustenabile, motiv pentru care conversațiile și dezbaterile din cadrul conferinței AERO – Alternative Education Resource Organization – sunt interactive și facilitează accesul tuturor celor interesați de felul în care învață copiii noștri.

Anul acesta, conferința AERO s-a desfășurat în perioada 24 – 27 iunie și a fost exclusiv online. Au participat pionieri și veterani ce promovează diverse forme de învățare, pentru toate vârstele copiilor, iar noutatea acestei ediții a constat în sesiuni susținute de tineri – acei tineri ale căror nevoi ar trebui considerate în construcția oricărui sistem sau formă de învățământ.   

Conferința anuală AERO își propune să facă cunoscute alternativele educaționale către un număr cât mai mare de părinți, copii, tutori, educatori și decidenți din sistemele tradiționale de educație. 

La ediția din acest an, noi am susținut un workshop cu tema “The neuroscience of heutagogy” – următorul pas în știința educației, învățarea auto-dirijată, în ritmul și termenii proprii.
Trăim deja în societăți bazate pe “knowledge sharing”, iar în cadrul sesiunii am explorat legăturile și impactul pe termen lung dintre hobby și job, precum și descoperirile din neuroștiințe aplicate în zona educației.

Până când va fi disponibilă înregistrarea workshop-ului, vă invităm să vedeți prezentarea susținută.

Iar mai jos detalii despre conferința AERO – ce înseamnă și care este spriritul acestor întâlniri.

Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *