There is no difference between living and learning.
It is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate.
John C. Holt

Fiecare copil este un ghemotoc curios, pentru care lumea este un loc de joacă fascinant.

Cuvântul “școală” provine din “skhole” care, în elină, însemna timp liber, petrecut filosofând. Iar “schola” în latină avea sensul de întrerupere din munca grea, de timp dedicat învățării plăcute.
Este ceea ce oferim și noi în cadrul CEREHARD – Centrul de Resurse pentru Educație Holistă al Asociației Re-Design.

Suntem o alternativă educațională pentru copiii care nu se simt bine în școala tradițională. Promovăm conceptul de educație personalizată, de tip EOTAS (Education Otherwise Than At Standard School), și ne bazăm pe studii din domeniul neuroștiinței. Copiii învață prin proiecte multidisciplinare, corelând informațiile din diverse discipline, fără a se înrola în „tabere” de tip “real” versus “uman” sau “știință” versus ”artă”.

Atunci când este nevoie, puteți apela la facilitatori și mentori. Vă sprijinim în procesul de învățare ales de către fiecare familie, prin resurse și îndrumare personalizate.
Oferim un cadru legal în care copiii beneficiază de “slow learning” – și de toate rezultatele ei benefice pentru tot restul vieții.

Școală Altfel

În 2017, am fost una dintre cele 24 de “groundbreaking schools around the globe”, un premiu conferit în cadrul proiectului EDUmission de către un juriu alcătuit din Sir Ken Robinson, Sugata Mitra, Peter Gray și Yaacov Hecht, experți și promotori ai schimbării de paradigmă în educație.

Lecțiile alăturate sunt exemple de educație holistă, prezentate în cadrul acestui program, iar conceptul de bază este conexiunea dintre științele neuronale și educația.
Ideea nu este nouă, ci doar uitată.

Gătit cu ajutorul științelor

Gătitul oferă multe oportunități pentru a învăța … nu doar rețete și să avem răbdare, ci și matematică, chimie, fizică, biologie, adică științe amestecate și cu un vârf din cele umaniste – cum ar fi ordinea și cuvintele potrivite dintr-o propoziție…

Unschooling pentru libertate

Aceasta nu este o lecție în sensul tradițional, clasic … deși ar putea fi o lecție pentru unii profesori, de exemplu. Este un scurt filmuleț realizat de un copil unschooled despre spaimele și (marile) sale speranțe.

Este despre cum progresează un copil “lăsat de capul lui”, dar mai degrabă despre cum atunci când avem grijă și cultivăm ce-i face bine unui copil, acesta se dezvoltă în armonie cu tot ce are mai bun în el.   

Re-design concept partea 1

Conexiunea dintre științele neuronale și educația nu este o idee nouă, ci doar uitată.

Noțiunea de “neuro-educatori” au fost propusă în anii ’80, atunci când studiul creierului și al comportamentului uman a fost considerat un imbold în practica pedagogică.

Re-design concept partea 2

DigiMathArt este o experiență ce combină mai multe regiuni din creier, din ambele sfere, o metodă captivantă dezvoltată printr-o abordare inedită – folosim matematica pentru a crea forme artistice cu ajutorul programării.

Copiii sunt încântați de procesul de creație și vor să afle mai multe despre cum pot genera forme și culori noi.   

Convingerea noastră

Educația holistă ajută copiii să se cunoască și înțeleagă pe ei înșiși, atât la nivel emoțional cât și rațional, atât ca parte a unui întreg (universul), cât și ca univers al particulelor care îi constituie.

01

Ni se potrivește CEREHARD?

Dacă vreți să fiți model, prieten și sursă de cunoaștere pentru copiii voștri.

Detalii
02

Ce este educația holistă?

Holismul este o atitudine mentală, iar educația holistă se face prin proiecte interdisciplinare.

Citește mai mult
03

Cum ne înscriem în CEREHARD?

Înscrierea se poate face pe tot parcusului anului.

Află detalii
04

Cum este educația altfel?

A devenit o opțiune accesibilă tot mai multor părinți.

Citește mai mult
Locul de joacă al părinților

Noutăți și informații

Întrebări și răspunsuri pentru a învăța împreună cu copiii noștri.