(Centrul de Resurse pentru Educație Holistă al Asociației Re-Design)

Asociația Re-Design promovează conceptul propriu de educație de tip holist – proiecte inter-, intra-, trans-, multidisciplinare și cross-curriculare, care includ activități ce se adresează tuturor vârstelor – prin intermediul CEREHARD (Centrul de Resurse pentru Educație Holistă al Asociației Re-Design), proiect-pilot educațional româno-britanic în curs de acreditare ca IBS (International British School) de tip EOTAS (Education Other Than At School). Acest concept include toate formele de frecvență – zilnică, ocazională, home și unschooling.

Toți cei înscriși în CEREHARD primesc o educație personalizată: învățarea se face natural, conform bioritmului propriu, în funcție de pasiuni și de curiozitățile manifestate, cu pauze de odihnă la libera alegere. Atunci când este nevoie, pot apela la facilitatori și mentori. CEREHARD sprijină procesul de învățare ales de către fiecare familie, prin resurse și îndrumare personalizate.

Unitatea de bază a învățării în acest proiect-pilot educațional este proiectul, fiecare proiect incluzând mai multe activități. Fiecare cursant (părinte și/sau copil) parcurge, în fiecare zi, mai multe activități, în ritmul și după posibilitățile fiecăruia. Activitățile din cadrul proiectelor acoperă toate disciplinele studiate în sistemul clasic de învățământ, dar într-o manieră corelată, holistă. Nu există delimitarea (artificială) între „real” și „uman”, între „știință” și „artă”. Toate tematicile sunt abordate în contextul general, oferind un tablou cât mai complet și complex al realității.

Am demarat, în 2017, acreditarea ca IBS (International British School) cu ajutorul PENTA (agenția britanică de acreditare care răspunde de școlile britanice din Europa de Est, Emirate și Orientul îndepărtat). În acest moment, suntem proiect-pilot româno-britanic și funcționăm pe baza avizului eliberat în ianuarie 2018.

PENTA ne va însoți pe tot parcursul existenței noastre ca școală, supervizând și sprijinind eforturile noastre de implementare a acestei alternative educaționale la nivel internațional.

certificat

CEREHARD București și-a început activitatea oficial în 15 noiembrie 2017. Cursanții și absolvenții CEREHARD beneficiază de aceleași drepturi ca orice cursant sau absolvent de școală britanică internațională. 

Taxe:

 • de înscriere și evaluare non-formală de către PENTA – 300 euro / an / familie;
 • de evaluare formală (examinare pe discipline, sub formă de test) de către PENTA, de două ori pe an  – 350 de euro / an / copil;
 • de examinare Cambridge – sunt stabilite de centrele de testare Cambridge;
 • frecvența zilnică la CEREHARD București – 1500 lei / lună / copil;
 • activități ocazionale la CEREHARD București – 160 lei / 8h (20 lei / h).

În acest moment, ne desfășurăm activitățile în Grădina Botanică din București și în mai multe laboratoare din cadrul Facultății de Biologie – Universitatea din București.

Până la 14 ani, testările PENTA și / sau Cambridge NU sunt obligatorii. Trainerii / mentorii / facilitatorii evaluează permanent copiii în timpul activităților. De două ori pe an, PENTA ne vizitează pentru a face propria evaluare, care decurge fie non-formal, pe bază de interviu, prezentare de proiecte, dialoguri cu copiii etc. fie formal, pe discipline (engleză, matematică, științe și un domeniu vocațional la alegere). Evaluarea non-formală este inclusă în taxa de înscriere, cea formală se achită separat.

Criteriile în evaluarea copiilor sunt:

 1. Numeracy (capacitatea de a folosi numere, date);
 2. Literacy (capacitatea de a citi, înțelege, povesti);
 3. ICT (information & computer technology);
 4. Vocational Education (diversele talente și manifestarea lor);
 5. Appropriate Personal and Social Development (dezvoltarea individuală și socială).

În ce privește CEREHARD, criteriile urmărite sunt:

 1. Social, spiritual, cultural and emotional welfare (dezvoltare socială, culturală și spirituală la nivel de comunitate administrată);
 2. Education plan tailored to the individual needs and abilities of the child (planul educațional personalizat pentru fiecare copil);
 3. Outcomes (rezultate)
 4. Vision, leadership & management (viziune, leadership și management)

Parcursul orientativ al unui copil înscris în CEREHARD se face conform tabelului:

Slide11

Programa britanică poate fi descărcată de aici: http://www.cambridgeinternational.org/

De asemenea, curriculum-ul britanic se poate accesa gratuit – pe keystages și pe discipline – aici: https://www.gov.uk/government/collections/national-curriculum

Manualele Cambridge pentru IGCSE și A levels se pot comanda de aici:

https://www.cambridge.org/ro/education/qualification/cambridge-international?fbclid=IwAR0PpRy3MyjcddIjXXmmirXUQU7qYXsmN0z4709Xwm7cldkRubIUCVeVFj8

Modele de teste găsiți aici – https://www.gceguide.com/

 

Pentru detalii, vă rugăm consultați contractul atașat:

contract