Asociația Re-Design susține schimbarea de paradigmă în educație, prin conceptul propriu de educație holistă – proiecte inter-, intra-, trans-, multidisciplinare. Activitățile se adresează tuturor vârstelor, toți cei înscriși lucrează / învață împreună, în ritmul propriu, aleg ceea ce îi atrage, se odihnesc când doresc, pot apela la un facilitator / mentor atunci când au nevoie. Învățarea este itinerantă – participanții pot „migra” de la un nucleu de învățare la altul, oprindu-se acolo unde interesul lor este maxim. Ulterior, acest interes poate fi direcționat pentru a aprofunda și alte teme. Facilitatorii / mentorii, specialiști în diverse domenii, sunt (unii dintre ei) părinți ai copiilor care frecventează centrul. Scopul final este de a crea o comunitate liberă, de profesioniști responsabili de creșterea și educarea copiilor comunității.

Ne-am adresat COBIS (Council of British International School) pentru acreditarea:

  • Centrului de Resurse Educationale Re-Design – cu toate cele 5 departamente: unschooling, home-schooling, școală cu frecvență zilnică, internat și educație online și
  • metodei holiste de educație, „marca” Re-Design. Până la elaborarea evaluărilor proprii, vom apela la certificări britanice de tip Cambridge / Pearson (cele mai cunoscute companii din domeniul produselor dedicate învățării și evaluării) și la Bacalaureatul Internațional.

Acreditarea Re-Design ca centru britanic poate fi demarată odată cu achitarea primei rate din costul întregii acreditări – adică 15 000 euro din total: 25 000 euro este prețul acreditării, plus taxa de 1000 euro / zi percepută de inspectorul care ne acreditează și care ne va vizita din când în când pentru coordonare. Pentru a colecta această sumă, propunem mai multe variante:

  • înscrierea pentru o lună – 300 euro
  • înscrierea pentru 3 luni – 850 euro
  • înscrierea pentru 6 luni – 1600 euro
  • înscrierea pentru 12 luni – 3000 euro

Calculul pentru aceste prețuri pornește de la suma comunicată de COBIS – 250 euro/copil, la care se adăugă chiria pentru spațiu (20 euro / oră / 230 m2).  Pentru această sumă, asigurăm accesul zilnic la toate activitățile între orele 11.00-17.00 și achiziția de noțiuni, indiferent de frecvență – atunci când, din varii motive, cursanții nu pot să participe, beneficiază de înregistrarea video a activității și de toate explicațiile necesare (inclusiv de lămuriri suplimentare în direct, prin Skype). Odată acreditarea demarată, fiecare copil va beneficia și de certificatele de competență britanice (enumerate în tabelul atașat mai jos).

Slide11

Unitatea de bază a învățării în acest model educațional este proiectul, fiecare proiect include mai multe activități care se fac, toate, prin rotație. Fiecare cursant (părinte și/sau copil) parcurge, timp de cca 4-5 ore / zi, mai multe activități – toate acoperind curriculum-ul britanic, dar furnizate în ritmul și după posibilitățile fiecărui copil, atât în română cât și în engleză. Intervalul de timp alocat zilnic cuprinde și perioadele de odihnă / relaxare. Când timpul ne permite, putem să ne desfășurăm activitățile în parcul Tineretului / delta Văcărești.

Dacă vi se pare util, putem oferi o perioadă de gratuitate (în funcție de varianta aleasă) pentru a „testa” compatibilitatea cu modelul educațional și cu ceilalți participanți.

După achitarea avansului de 15 000 de euro, graficul de acreditare decurge după cum urmează (graficul este făcut de Penta, organizația care se ocupă de acreditarea COBIS, considerând martie ca luna de start a acreditării, dar puteți transpune pentru orice perioadă a anului. Ideal ar fi să demarăm cât mai repede).

Screenshot 2017-09-22 14.28.45

 

În acest moment, toate sumele vor fi direcționate către acreditare, astfel că vom demara activitățile pe bază de voluntariat. Ulterior, calculul cheltuielilor se face conform acestei scheme (atenție! sumele deja menționate pentru înscriere rămân neschimbate!):

  • participarea la o „zi” de activități (11.00 – 17.00) – 40 euro / oră. Suma reprezintă plata trainerului (20 euro / ora) + chirie (20 euro / oră / spațiu de cca 230 m2) si se poate împărți la numărul de participanți (de exemplu, pentru o grupă de 8 persoane, prețul va fi de 5 euro / oră).

Un aspect foarte important este implicarea voastră, a părinților, ca traineri / facilitatori, și care poate scădea costurile în mod semnificativ!

Schema propusă poate beneficia de sugestii și îmbunătățiri. Le așteptăm cu interes!