Asociația Re-Design susține schimbarea de paradigmă în educație prin conceptul propriu de educație holistă – proiecte inter-, intra-, trans-, multidisciplinare. Activitățile din cadrul fiecărui proiect se adresează tuturor vârstelor. Toți cei înscriși lucrează / învață împreună, în ritmul propriu, aleg ceea ce îi atrage, se odihnesc când doresc, pot apela la un facilitator / mentor atunci când au nevoie. Învățarea este itinerantă – participanții pot „migra” de la un nucleu de învățare la altul, oprindu-se acolo unde interesul lor este maxim. Facilitatorii / mentorii, specialiști în diverse domenii și polimați, sunt (unii dintre ei) părinți ai copiilor care frecventează centrul. Scopul final este de a crea o comunitate liberă, de profesioniști responsabili de creșterea și educarea copiilor comunității.

Am demarat acreditarea ca IBS (International British School) cu ajutorul PENTA (agenție britanică de acreditare) pentru:

 • Centrul de Resurse Educationale Re-Design – cu cele 4 departamente:
  • unschooling,
  • home-schooling,
  • frecvență zilnică,
  • educație online;
 • metoda holistă de educație, „marca” Re-Design. Până la elaborarea evaluărilor proprii, vom apela la certificări britanice de tip Cambridge / Pearson (cele mai cunoscute companii din domeniul produselor dedicate învățării și evaluării).

Centrul de Resurse Educaționale al Asociației Re-Design și-a început activitatea oficial în 15 noiembrie 2017.

Taxe:

 • home / unschooling – 300 euro / an / familie.
 • frecvența zilnică:
  • o lună – 300 euro
  • 3 luni – 850 euro
  • 6 luni – 1600 euro
  • 12 luni – 3000 euro

În cazul în care, din varii motive, cursanții care au ales frecvența zilnică nu pot fi prezenți, se pot conecta online.

Evaluările NU sunt obligatorii – se fac la cerere și contra-cost în centrele speciale de testare Cambridge / Pearson, iar cei testați primesc certificate de competență britanice (enumerate în tabelul atașat mai jos).

Slide11

Unitatea de bază a învățării în acest model educațional este proiectul, fiecare proiect include mai multe activități care se fac, toate, prin rotație. Fiecare cursant (părinte și/sau copil) parcurge, timp de cca 4-5 ore / zi, mai multe activități, într-o manieră PERSONALIZATĂ. Toate activitățile acoperă ȘI curriculum-ul britanic, dar sunt furnizate în ritmul și după posibilitățile fiecărui copil, atât în română cât și în engleză. Intervalul de timp alocat zilnic cuprinde și perioadele de odihnă / relaxare. Când vremea ne permite, ne desfășurăm activitățile în parcul Tineretului / delta Văcărești.

Pentru activitățile ocazionale la centru, participarea este de 40 euro / oră. Suma reprezintă plata trainerului (20 euro / ora) + chiria (20 euro / oră / spațiul de cca 230 m2 de „la firul ierbii” – http://lafirulierbii.org/) și se împarte la numărul de participanți (de exemplu, pentru o grupă de 8 persoane, prețul va fi de 5 euro / oră).

Dacă activitățile au loc în afara spațiului închiriat, se plătește doar trainerul (20 euro / ora).

Un aspect foarte important este implicarea voastră, a părinților, ca traineri / facilitatori, și care poate scădea costurile în mod semnificativ!

Așteptăm cu interes sugestii și îmbunătățiri!

Contract