Spre deosebire de școala „clasică” (de fapt, „industrială”, pentru că școala clasică este cea antică, structurată după cele 7 Arte Liberale), CEREHARD permite configurarea propriului traseu educațional, având ca reper programa britanică. Studiul nu decurge pe discipline, ci pe arii curriculare, metoda preferată este cea a proiectului – cât mai interdisciplinar cu putință, de tip holist. Folosim platforme educaționale – Khan Academy, IXL, Udemy, Open Culture, EdX, Coursea – iar activitățile se desfășoară în centrele CEREHARD din diverse localități.

CEREHARD cuprinde:

  • frecvență zilnică sau ocazională, în centrele din București, Brașov și Cluj. Se preconizează centre CEREHARD și în alte orașe, le vom anunța pe măsură ce se deschid. Fiecare centru se auto-administrează, în cele deja funcționale copiii fac împreună proiecte și, unde este nevoie, studiază de pe platforme;
  • HS (home-schooling) – oferta FilBrit UK, pe care o găsiți atașată;
  • US (un-schooling) – educație liberă, în funcție de nevoile copilului. Acest tip de educație este posibil pentru cei care sunt siguri că au cunoștințele și timpul necesare. Este vorba de părinți care vorbesc corect limba română (preferabil, și alte limbi) și care au o perspectivă globală asupra lucrurilor, putând să conecteze cu discernământ informațiile din diverse domenii.

Cei care doresc, pot participa la evaluările formale și informale care au loc de 3x / an (septembrie, februarie și mai/iunie). Evaluările informale decurg sub formă de interviu, cele formale sunt teste scrise la Engleză, Matematică și Science, adaptate vârstei copilului – detaliile sunt în tabelul de pe pagina CEREHARD a site-ului), unde găsiți tipurile de evaluare din dreptul fiecărei categorii de vârstă.

După ce copilul împlinește 14 ani, vă recomandăm să participați la consilierile de carieră organizate de prof. Mark Evans, directorul Penta. Astfel, veți putea afla care sunt examenele necesare în parcurgerea liceului, precum și tipul de antrenament potrivit copilului.

Pentru echivalarea bacalaureatului este nevoie de 2 A level, pentru intrarea la facultate, de un număr de certificate Cambridge IGCSE și minim 3 A levels – disciplinele la care e nevoie să dați examen sunt trecute pe site-urile facultăților, la cerințele de admitere.

Oferta HS a FilBrit UK: