Acesta este textul care ajunge la noi la finalizarea procesului de înscriere – adică după completarea contractului (care e pe site, la finalul paginii CEREHARD) și expedierea lui la adresa admin@redesignngo.com pentru semnare / stampilare (!) în format pdf (ideal).

După ce noi vă răspundem cu contractul semnat, primiți un link către folderul-portofoliu al copilului. Așa cum vă povesteam, am primit de la Google platforma G Suite for Education, cu Microsoft Office 365 și cu Minecraft for Education absolut gratuit. Ca școală. În G Suite păstrăm baza de date a școlii – totul este în format electronic. G Suite for Education este configurat tocmai pentru a ajuta în administrarea școlilor, inclusiv cu organizarea pentru grupuri care asistă la aceeași activitate. Unii dintre trainerii noștri folosesc deja aceste facilități, alții învață acum. Oferim suport doritorilor pentru folosirea platformei.

Acest folder (sau dosar, pe românește) portofoliu este un fel de echivalent – dacă vreți – al caietelor de teme din școala „clasică”. Adică încărcați în el ceea ce lucrează copilul: certificate primite de la IXL, Khan Academy, EdX, Coursera etc., eventuale diplome, filme făcute de copii cu activitățile lor (sunt doar pentru uz intern), editări, jocuri, aplicații făcute de ei – tot ceea ce ei ar vrea să ne arate și să se „laude” cu. Unii copii se filmează interpretând la instrumente sau cântând. Alții, care au și canale de youtube, ne trimit link la acele canale; desene, expoziții, proiecte…. tot ce considerați util și din care ne putem forma o imagine a activităților voastre zilnice. Indiferent de prezența la evaluări, noi analizăm ce încărcați acolo și putem fi la curent cu evoluția copilului.

Tot acolo veți regăsi contractul și adeverința că sunteți înscriși în CEREHARD. Cine dorește, poate încărca scans după actele eliberate de școlile de unde v-ați mutat. Este ca un dulăpior în care vă păstrați actele.

Recomandăm să vă luați un pic de timp, un „respiro”…. Nu vă aruncați să cumpărați manuale, culegeri, auxiliare etc. Jucați-vă cu platformele întâi. Vedeți care este reacția copiilor. Dacă aveți nevoie de ajutor, discutați cu trainerii și cu reprezentanții centrelor afișate pe pagina de cursuri publice – https://redesignngo.com/unschooling/cursuri-publice/

Nu pierdeți nimic, acest timp de reconfigurare vă va fi de folos și vouă, ca părinți, și copiilor, care vor recâștiga încrederea în voi dacă nu-i mai „biciuiți” cu școala. După exercițiu fizic susținut se recomandă o perioadă de pauză – în acea pauză organismul se reface. La fel și creierul – are nevoie de internalizare. Dați-vă timp și aveți încredere în copiii voștri.

One thought on “Am retras copilul, am semnat contractul. Acum… ce facem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s