Unde? Online. Doritorii vor primi links pe Google Meet.

Când? De pe 25 mai pe 3 iunie, zilnic, între orele 9.30 și 17.30. Evaluarea informală durează 20 de min., cea formală, 3h (engleză, mate și science – pe nivelurile potrivite vârstei copilului, cu pauze între cele 3). Anunțați pe email redesignngo@gmail.com dacă le doriți, specificați ziua și intervalul orar preferat (chiar mai multe, că e posibil să vă suprapuneți cu alți doritori, iar tabelul nu este accesibil online ca să-l puteți completa voi – din cauză de… GDPR)

De ce? Pentru copiii care nu pot da Cambridge, pt că examenele lor sunt suspendate, rezultatele de la această sesiune sunt estimări ale punctajelor pe care le-ar lua și cu care se pot înscrie la facultate. Atârnă greu la portofoliu. Apoi pentru părinții și copiii care vor să știe pe unde se mai află dpdv învățare. Pentru aceștia din urmă, evaluările se numesc informal / formal assessments și se soldează cu o descriere a ceea ce au asimilat copiii dpdv cognitiv + recomandări, NU note / punctaje etc.

E obligatorie? NU

După întâlnirile online cu PENTA & Filbrit UK, o primă serie de concluzii:

 • CEREHARD este „nava mamă” pentru toate traseele educaționale cuprinse între frecvență zilnică și unschooling. Adică între 1 (frecvența zilnică) și 0 (fără frecvență) există un număr infinit variante. Fiecare familie își configurează propriul traseu educațional, care se poate modifica / adapta, în funcție de nevoile copilului.
 • pentru frecvența zilnică / ocazională, colaborăm cu Explore 100, cu Acton Academy, cu Facultatea de Biologie din București. De asemenea, școala Anastasia Popescu acceptă audienți – adică puteți merge acolo la ore, fiind înscriși în CEREHARD. Evaluările sunt, însă, ale UK. Există centre funcționale în Cluj și Brașov. Fiecare centru are propriile prețuri (cuprinse între 400 și 500 de euro / lună pentru frecvența zilnică, în funcție de program, masă etc.). La Facultatea de Biologie din București se pot audia cursuri, iar copiii pasionați au acces și la laboratoare. Accesul este gratuit. Accesul la cursurile oricărei facultăți este gratuit, prin lege – oricine poate fi audient.
 • pentru familiile din CEREHARD care își configurează propriul traseu educațional, recomandăm platformele americane IXL (abonament anual – 45 $ / copil) și Khan Academy (gratuită). Există și traineri cu care puteți interacționa online și offline:
  • Irene Oproescu – engleză începători
  • Debbie Stowe – engleză avansați
  • Roxana Drăgănoiu & Alex Kogut – mate + programare + robotică
  • Maia Grosu-Gherasim – drama
  • Gabriela Alba – art-puzzle
  • fam. Negreanu – IT (în Dej)
   • cel mai simplu mod de a vă conecta cu centrele și trainerii este prin FB – acolo puteți schimba între voi datele de contact. Dacă nu folosiți FB, îmi scrieți pe redesignngo@gmail.com și vi le trimit.
 • la 16 ani, copiii pot da testele Cambridge IGCSE (ideal ar fi Engleză, Matematică, Science Coordinated + orice altceva din paleta acestui tip de examinare); la 18 ani – A levels (în funcție de cerințele fiecărei facultăți, inclusiv din RO). Două A levels se echivalează cu bacalaureatul din RO. Pentru intrarea la facultate sunt necesare min 3 A levels (specificate pe site-urile facultăților vizate). Vârstele de 16 și 18 ani sunt doar reper, examenele Cambridge se pot da la orice vârstă. Toate aceste informații se găsesc pe site-ul CNRED – secțiunea preuniversitar.
 • pentru familiile din CEREHARD, Filbrit UK (școala externă care asigură evaluările) are următoarele oferte:
  • pentru cereharzii care doresc HS „clasic” (blended learning package) – învățare la distanță după curriculum UK, cu materiale / platformă asociate, rapoarte de evaluare la fiecare 3 luni, foaie matricolă (dacă e necesară), profesori și „clasă” online de 2x / săptămână. Preț total: între 950 și 1500 de euro / an (în funcție de vârsta copilului). Pregătirea se face până la IGCSE;
  • pentru toți cereharzii (în afara celor care au ales HS blended learning de mai sus):
   • evaluare informală (welfare & safeguarding assessments package) – 3 interviuri / an, cu certificat de evaluare. Preț total: 120 euro;
   • o evaluare formală scrisă la Engleză, Matematică și Științe / an, cu certificat de evaluare. Preț total: 180 euro;
   • variantele 2 + 3 împreună. Preț total: 280 euro.
 • pentru pregătirea examenelor Cambridge IGCSE și A level la Engleză, Științe și Istorie puteți contacta Cluj Study Centre (CSC). Pe măsură ce numărul cereharzilor crește, vom apela și la alți traineri vorbitori nativi pentru pregătirea pe cât mai multe arii curriculare. Deocamdată, examenele Cambridge se dau în centrele agreate de CSC, iar copiii de la noi se înscriu candidați externi. Noi am început demersurile pentru ca CEREHARD să devină și centru Cambridge – mai ales pentru disciplinele ce țin de vocațional – dar mai durează.
 • pentru echivalarea studiilor – atunci când este necesară – inspectoratul cere următoarele acte: (1) foaia matricolă (de la școlile anterioare cerehard); (2) documente școlare din care să rezulte nivelul, durata și promovarea clasei / claselor pentru care se solicită echivalarea (acestea sunt emise de CEREAHRD & FILBRIT UK) – copii și traduceri autorizate; (3) alte documente, dacă este cazul (adeverință emisă de autoritatea competentă din țara de origine care să confirme autenticitatea documentelor de studii) (la noi nu este cazul) – copii și traduceri autorizate; (4) document de identificare valabil al elevului – copie; (5) copie act de identitate părinți / reprezentant legal.

11 thoughts on “Evaluarea de final de an

 1. Am trimis și noi luni mail pt inscriere și participare la evaluarea finala.

  Mulțumim, Cristina Arsenie, 0747491202

  Sent from my iPhone

  >>

  Like

 2. Buna ziua, pentru a avea mai multe info putem primi ceva broșuri ? Menționez că fiul meu a împlinit 5 ani și ar trebui să trecem în grupa mare la grădiniță . Mulțumesc

  Like

 3. Buna ziua, eu am fetita de 6 ani inscrisa la o scoala de stat clasa pregatitoare, ma intereseaza daca anul acesta ar putea face online, la distanta cursuri de engleza de 2 ori pe săptămână ( si ce alte cursuri se mai pot face in acest fel) pentru un eventual transfer anul viitor. As dori sa stiu si taxele si alte informatii pe care mi le puteti transmite.( mentionez ca am aflat recent de acest stil de invatamant)
  Va multumesc anticipat

  Like

 4. Buna ziua, aveti toate detaliile pe pagina CREHARD a site-ului nostru. Pentru cursuri de engleză aveti o lista de traineri si de centre CEREHARD pe pagina EOTAS / Cursuri publice. Discutati cu ei direct.

  Like

 5. Buna ziua ! Am aflat de voi astazi iar acest tip de scoala mi se pare foarte potrivit baiatului meu in varsta de 13 ani. As dori un contact pentru Iasi, daca se poate – face to face sau telefon. Multumesc

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s