08 februarie – dată ce urmează a fi confirmată – echipa PENTA (4 oameni) sosește la Cluj apoi, în zilele următoare, la Brașov și București, pentru evaluări + inspecția BSO = British Schools Overseas (care precede acreditarea).
Pentru a putea face o planificare a evaluărilor, vă rog să îmi trimiteți pe email (redesignngo@gmail.com) numele și data nașterii copiilor, localitatea precum și intervalul orar în care puteți fi prezenți (evident, cei care veți fi prezenți).

În altă ordine de idei: în București, în afară de Grădina Botanică / Facultatea de Biologie (unde ne întoarcem din 6 martie, când se încheie contractul cu spațiul din Violoncelului), colaborăm cu școala Explore 100 (sediul din Domenii) / contact: Andrada Militaru și cu Acton Academy (lângă Otopeni) / contact: Cristina Dogărel – găsiți date suplimentare pe www. Colaborarea constă în aceea că cereharzii merg la activități în sediile sus-menționate, după un program personalizat pentru fiecare familie în parte. Există un centru și în Berceni – lângă M Dimitrie Leonida / contact: Cristina Vancza. Se pare că s-au mobilizat câteva familii și pentru zona de vest. „Mijește” ceva și în est – dau de veste când am date concrete.

Așa cum am povestit cu fiecare în parte, EOTAS (Education other than at school) înseamnă că fiecare familie își concepe propriul parcurs educațional având ca reper programa UK (https://www.gov.uk/government/collections/national-curriculum) și, ca sprijin, platformele educaționale – IXL și / sau Khan Academy. Ambele sunt americane, dar PENTA este de acord să le folosim, pentru că sunt funcționale și interactive, iar programele UK și US sunt compatibile. Evident, puteți alege oricare altă formă de sprijin – platformă educațională, manuale etc. Nu uitați de posibilitatea de a audia cursuri  / laboratoare / seminarii în facultățile care accepta cereharzi ca audienți.

Reamintesc: una dintre finalitățile parcursului educațional CEREHARD o constituie examenele Cambridge – IGCSE la 16 ani, A levels la 18. O alta este SAT. Două A levels echivalează bacalaureatul din RO. Minim 3 A levels sunt necesare pentru admiterea la facultate. SAT + GED echivalează și ele bac-ul din RO și permit înscrierea la o facultate. Aceste date le găsiți pe site-ul CNRED (https://cnred.edu.ro/ro/echivalare-perioade-studii-preuniversitare-clasele-1-12).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s