N-am mai scris de mult, pentru că nu am mai avut când…. În plus, lucrăm la noul site.

La sfârșitul lui mai și început de iunie 2019 am fost evaluați de echipa PENTA, care a vizitat comunitățile din Cluj, Brașov și București. Au revenit în septembrie în București, au vizitat un centru în Galați, urmează, la început de noiembrie, să reia evaluările în Brașov și Cluj. Cu un astfel de program, nu am mai apucat să… blog.

Ne apropiem de finalul perioadei în care am funcționat pe bază de aviz, vom primi acreditarea până cel târziu în mai/iunie 2020. Este programată și inspecția BSO (British Schools Overseas) pentru respectiva acreditare. Am fost și la d-nul Șerban Iosifescu, directorul ARACIP, împreună cu d-nul Mark Evans, directorul PENTA, pentru a depune dosarul cu actele necesare listării noastre printre școlile străine recunoscute în RO.

Pe lângă evaluări și acreditare, vom beneficia și de workshops organizate pentru părinții care au nevoie de îndrumare.

Pentru cei care au ales frecvența zilnică, există centre în București și Brașov. În București am încheiat acorduri de colaborare cu mai multe universități și institute de cercetare, care ne primesc în spațiile lor atât ca audienți cât și ca voluntari / internship (voi publica detalii – adrese și activități – la începutul lui octombrie). Firma BADSI ne-a propus un program de computer science de un an pentru copii de toate vârstele, program care se va desfășura la sediul lor, începând din octombrie.

Pentru părinții care au nevoie de „structură”, am achiziționat platforma IXL. Inițial, pentru 200 de copii, care au început să o folosească în iunie 2019, iar acum pentru încă 200, care vor primi acces cât de curând. Fiecare serie are acces un an la respectiva platformă (începând din iunie, respectiv septembrie / octombrie). Copiii mai mari și care vorbesc fluent engleza au la dispoziție platforma Khan Academy – gratuită. Există, însă, n alte resurse – le găsiți postate pe grupul fb Re-Design Education.

Pentru program, urmăriți postările de pe grupul de fb Re-Design Education. Știu că nu toți agreați fb, dar pt mine a fost (și încă este) cea mai comodă cale de a comunica rapid cu majoritatea cereharzilor.

Keep in touch 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s