43 de familii, cu 51 de copii înscriși. Câteva centre educaționale în curs de afiliere la Re-Design. Poate unul dintre primele centre educaționale (nu clinice) în care se face și cercetare prin neuroimagistică, scopul final fiind conectarea educației cu neuroștiința nu numai la nivel de teorie și practică educațională, ci și prin creionarea unor evaluări – altele decât cele standard – mult mai apropiate de „realitatea obiectivă” a ceea ce are de oferit un copil.

Dincolo de idealuri, iată și câteva „formalisme”: întrebarea cea mai frecventă a celor care se înscriu în CEREHARD este următoarea – ce se întâmplă, dpdv educațional, atunci când copiii împlinesc 18 ani? Ce „hârtii” vor obține și ce pot face cu ele? Răspunsul este următorul:

  • din momentul înscrierii până la 18 ani, copilul este evaluat de echipa care ne acreditează și care ne va însoți permanent, ca partener în acest proiect-pilot educațional. Evaluarea se face personalizat, pe criteriile deja expuse pe pagina centrului. După evaluare, echipa respectivă consemnează, într-un certificat de evaluare, nivelul achizițiilor formale și informale ale fiecărui copil. Toate aceste certificate vor constitui așa-numita „situație școlară”;
  • în afara evaluărilor sus-menționate, cei care doresc pot să se înscrie la testările pe diverse discipline pentru a obține certificate IGCSE și / sau A levels. Punctajele obținute le vor fi de folos celor care vor dori să se înscrie la universități anglofone. De asemenea, 2 A level echivalează bacalaureatul românesc, ceea ce permite înscrierea în universitățile din RO. Aceste teste se dau în centrele acreditate Cambridge și care percep taxa lor pentru examinare (în jur de 200 de euro / certificat).
    Pentru înscrierea în universități din spații non-anglofone, este necesară consultarea criteriilor de admitere ale fiecăreia dintre facultățile vizate.
    Admiterea – în majoritatea universităților străine, anglofone sau nu – se face pe baza unui interviu, la care aspirantul povestește – cât mai elocvent cu putință și în altă limbă decât româna – despre ceea ce-l animă și, în plus, prezintă un portofoliu cât mai convingător al preocupărilor sale;
  • pentru obținerea unor punctaje decente în certificatele sus-menționate, colaborăm cu Cluj Study Centre (https://clujstudycentre.wordpress.com)  – care poate asigura online testarea periodică și pregătirea pentru IGCSE / A levels;
  • nivelul de cultură / educație necesar susținerii unui interviu cât mai convingător se poate atinge și cu ajutorul a 2 profesori din domeniul Humanities – Fabrizio Bigotti (Exeter) și Ciprian Speranza (Basel). Ciprian este român, deci un real ajutor pentru cei care încă nu vorbesc engleza fluent. Ambii sunt poligloți, deci vă pot sprijini – atât online cât și „pe viu” – în „mobilarea” cerebrală în funcție de țara în care aspirați să mergeți la studii. Cei care doresc să colaboreze cu ei vor primi pe email datele de contact.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s