Săptămâna aceasta am fost invitată la TVR Cluj, la emisiunea „Știință și Cunoaștere” –  în dialog cu prof. Julian Hingley – pe tema nevoii de schimbare de paradigmă în educație și a rolului neuroștiințelor în configurarea de soluții eficiente în învățare. Vor fi două emisiuni a câte 50 de min., difuzate la începutul lunii decembrie și care vor fi încărcate și pe canalul youtube al emisiunii.

Am profitat de vizita la Cluj și, împreună cu CSC (Cluj Study Centre), am stabilit resursele educaționale cele mai potrivite pentru diversele categorii de vârstă.

  • pentru copiii sub 12 ani, vom apela la resursele Pearson – voi discuta cu ei termenii furnizării acestor servicii pentru CEREHARD și vă anunț. Este vorba de subiecte și concepte care vin însoțite de explicații și de planuri de lecție – pentru cei care au nevoie, firește.

Până atunci, găsiți aici resurse:

  1. https://eu-shop.scholastic.co.uk/
  2. unele, gratuite – https://www.oxfordowl.co.uk/for-home/find-a-book/library-page/?view=image&query=&type=book&age_group=Age+9-11&level=&level_select=&book_type=&series=#
  • sugerez comunităților de home și unschooleri metoda Helen Doron de învățare a limbii engleze. În Brașov, am discutat cu domnul Sorin Schiopu de la centrul Helen Doron – poate configura programe personalizate pentru fiecare cursant.

 

  • Pentru copiii peste 12/14 ani, rămân aceiași pași – IGCSE la Engleză (first language), Matematică și Science (care se pot aborda începând cu vârsta de 14 ani) apoi, la 18 ani, A levels pe diferite discipline, în funcție de facultatea la care alege copilul să se înscrie. Site-ul de pe care puteți comanda cărțile necesare – https://www.cambridge.org/ro/education/qualification/cambridge-international

 

  • Există și opțiunea pregătirii pentru SAT, cu echipa de la Upgrade Academy, care va relua cursurile din 10 octombrie – 8 ședințe de câte 2 h vor costa 250 euro / persoană. Există și varianta Khan Academy, care pregătește gratis pentru toate disciplinele incluse în SAT.

 

Continuăm întâlnirile de vineri de la Ludotech, vom începe și miercurea, la Bucurania, între 14.00 și 18.00. Copiii peste 12 ani care vor să facă science – și teoretic și practic – sunt așteptați la ICPE, unde vor participa la proiecte interdisciplinare.

Firește, vârstele menționate sunt doar un reper – subliniez faptul că implicarea în proiecte de orice natură nu este limitată de vârstă. Ideea e să oferim copiilor acel mediu educațional de care au nevoie, atunci când au nevoie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s