După 4 zile „pline”, primele concluzii ar fi următoarele:

  • aparținem unui concept care, în UK, poartă denumirea de EOTAS (Education Otherwise Than at School) și care include mai mult decât ceea ce USA denumește home / unschooling. Este un proiect-pilot de cooperare reală între părinți și educatori de diverse facturi și care NU urmărește „dresajul” pentru a obține punctaj mare la testele standard ci, mai degrabă, ceea ce se numește „welfare” (bună-starea) copilului și a familiei sale, prin dezvoltarea organică, în ritmul fiecăruia, cu perioadele de acumulare și de stagnare inerente.
  • cât timp vor mai conta testările standard, copiii „mari” se vor pregăti pentru IGCSE (cei peste 14 ani) și A LEVEL (cei peste 16 ani), certificate pe care le pot obține în centrele de testare Cambridge care administrează acest tip de examen. Domeniile în care vor fi testați sunt alese în funcție de facultatea la care vor dori să se înscrie.
  • copiii „mici” (sub 14 ani) vor fi evaluați – la cerere – conform unei proceduri care va fi formulată de FILBRIT TRAINING CENTRE, în parteneriat cu CEREHARD, și care variază în funcție de alternativa educațională aleasă de fiecare familie. Evaluările se desfășoară online – tot la cerere – pentru familiile care nu pot ajunge la centrele deja existente. Reperul este programa britanică, criteriile de evaluare sunt adaptate posibilităților și cerințelor fiecărei familii. Detalii despre aceste proceduri ne vor fi transmise cât de curând – work in progress.
  • discuțiile pe tema acelui EP (education plan) se vor materializa în formularea mai multor alternative, dintre care fiecare familie va alege ceea ce i se potrivește. Ideea este de a reuși să găsim împreună „formula” cea mai echilibrată și mai eficientă pentru o educație de calitate în cazul fiecărui copil.
  • acest proiect nu are precedent. Nu este o franciză, va „crește” în timp, doar prin colaborare. Avem sprijinul total al agenției PENTA – singura din cele 5 agenții britanice care acreditează școli internaționale – în dezvoltarea acestui concept educațional și în crearea unei „humanoteci” – acea „bibliotecă de oameni” care sprijină / ajută / facilitează / catalizează cunoașterea. Vom face schimb de traineri cu FILBRIT, vom beneficia de native speakers și de psihologi cu experiență, de cursuri dedicate părinților și trainerilor din RO. Adolescenții deja implicați în program pot deveni traineri, la rândul lor, dacă își doresc.
  • centrul va fi acreditat în curând, până atunci figurăm ca „școală candidat” și ne desfășurăm activitatea în mod legal și oficial.
  • am atașat prezentarea la care ați asistat – ppt și pdf – cu mici modificări.

sept2018a

sept2018a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s