Suntem 18 familii înscrise în CEREHARD (centrul de resurse pentru educație holistă al Asociației Re-Design). Cu acte în regulă. Unii, de la bun început, alții, transferați – inclusiv din licee.

Ne pregătim pentru de a doua vizită a agenției de acreditare PENTA din UK (care va avea loc în jur de 7 iunie). Cu această ocazie, comisia de acreditare va sta de vorbă cu home / unscholerii pe temele de interes ale fiecăruia, urmărind criteriile deja amintite (și potrivite vârstei):

 1. Numeracy (capacitatea de a folosi numere, date);
 2. Literacy (capacitatea de a citi, înțelege, povesti);
 3. ICT (information & computer technology);
 4. Vocational Education (diversele talente și manifestarea lor);
 5. Appropriate Personal and Social Development (dezvoltarea individuală și socială).

Ce vom face la CEREHARD în timpul acesta:

 • training la Upgrade Academy, o dată pe săptămână – aveți atașat, la finalul acestui text, documentul cu structura cursului LeadMe. O primă grupă de 6 participanți – între 12 și 19 ani – urmează deja acest curs miercurea, de la 12.00 la 14.00. Se va mai face o grupă – comunicăm cât de curând ziua și ora.
 • cine dorește, cine poftește – mai ales dintre pasionații de filosofie – este invitat să audieze aceste cursuri – https://irhunibuc.wordpress.com/body-and-knowledge-in-aristotles-de-anima-selected-readings-and-arguments/. Avem acceptul lectorului, Fabrizio Bigotti – (University of Exeter) IRH-ICUB Visiting Professor – și al d-lui profesor Mihnea Dobre, director al ICUB. Condiția este ca, după primele 2 cursuri, să trecem printr-o evaluare pentru a putea rămâne printre audienți. Nivelul este ridicat, cere implicare pe măsură, iar organizatorilor nu li se cere prea des permisiunea ca niște home / unschooleri să audieze un curs configurat pentru doctoranzi și post-docs.
 • reluăm voluntariatul / internships la Institutul de Biochimie – posibil doar pentru cei care au împlinit deja 16 ani. Cei mai mici pot veni în vizită în laboratoarele institutului, pentru a-și face o idee despre ce înseamnă munca de cercetare.
 • pentru copiii sub 12 ani, organizăm săptămânal întâlniri, unde ne desfășurăm activitățile specificate în contract (atașat la finalul paginii CEREHARD a site-ului nostru). Aceste activități se înregistrează, pentru a fi de ajutor și celor care nu pot fi prezenți.
  • în fiecare luni, între 14.00 și 18.00, la Bucurania (copiii între 9 și 12 ani);
  • în fiecare joi (când nu plouă), între orele 10.00 și 12.00, explorăm – toate vârstele, părinți și copii – Delta Văcărești;
  • vineri, între 11.00 și 14.00, la Ludotech (copiii între 5 și 8/9 ani).
 • copiii peste 12 ani pot beneficia de asistență în studiul individual, la cerere (și online, dacă este cazul)

LeadMe_Course-Description

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s