• Suntem în plină redactare / reconfigurare de contracte cu agenția britanică de acreditare. Durează un pic, pentru că ceea ce am propus noi va fi o premieră și pentru ei – este, practic, o educație personalizată, cu metode made in RO…. odată ce definitivăm contractele (Re-Design – Penta – FilBrit Training și Re-Design – părinți), vi le trimitem tuturor, pentru observații / sugestii / reclamații / etc.
  • avem 10 000 de euro din suma pentru avans. S-au strâns de la câțiva (mai puțin de 5…) – dispuși să-și asume „riscul” (care nu există, dealtfel). Ca să-l citez pe inspectorul care ne acreditează, și căruia i-am explicat că unora le este teamă de această oportunitate, tocmai pentru că nu au mai întâlnit-o:  „I understand their concerns. But our reputation is at risk too – if we fail to deliver, it will be a big black mark against our name… and against me personally, too. We also cannot afford to let it be a failure.” (Le înțeleg îngrijorarea [a părinților neîncrezători, adică]. Dar e vorba de reputația noastră – dacă nu reușim, va fi o pată pe numele nostru… și al meu, personal. Nu ne putem permite să nu reușim”). Ideea de bază este că vom fi, în final, o școală britanică, cu metode de tip holist (cunoscute, îndeobște, ca „finlandeze” – probabil pentru că Finlanda e țara în care se practică la greu educația holistă), ce oferă și posibilitatea de HS / US. Sper să contribuie mai mulți la achitarea taxei de acreditare, să nu mai lăsăm greul pe umerii câtorva. Așa cum v-am spus, suma finală este de 25 000 de euro. Taxele sunt propuse într-un googleform intitulat „Re-Design Education”.
  • pentru înscrieri, folosiți cu încredere ultimul google form postat pe FB (cel intitulat „Program Re-Design Education”) – răspunsurile voastre chiar sunt importante pentru configurarea programului.
  • am implicat în proiect oameni foarte faini – Alexandra Butmălai (cine nu o știe, „google her”) cu echipa ei vor fi traineri / facilitatori. Suntem în tratative cu LUDOTECH, să preia segmentul de vârstă 1 – 6 ani – dotările lor sunt excepționale, activitățile de acolo pot fi configurate în proiecte tip life-long-learning, care să implice și copiii și părinții / bunicii și care să-i pregătească pentru abordarea ulterioară, din „școala” centrului Re-Design. Vă invit să le faceți o vizită.
  • evaluările copiilor se vor face – pentru cei care doresc – în sistem britanic: IGCSE și AS / A levels. Acestea sunt concepute pentru toate disciplinele – mate, științe, informatică, limbi străine, istorie, geografie, filosofie etc. Educația pe proiecte  a copiilor nu va fi un impediment pentru testarea pe discipline – dimpotrivă.
  • Bacalaureatul internațional (IB) este un soi de „cheie universală” pentru orice facultate, oriunde. Ca să putem deveni centru de IB, va fi greu și costisitor și de durată dar… nu imposibil.

cele 2 googleforms:

  1. https://goo.gl/forms/sMhCSKB7Z3RmkJ6F3
  2. https://goo.gl/forms/ns2Rx6UcvImmqLru1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s