Asociația Re-Design a demarat un proiect educațional bazat pe cercetare științifică (neuroimagistică) pentru:
– abordarea holista in educație – pe proiecte, nu pe discipline („anti-disciplinară”, după definiția lui Sandy Pentland, de la Human Dynamics Group – https://ww2.kqed.org/mindshift/2012/10/18/why-learning-should-be-messy/);

– promovarea si legalizarea home / unschooling.

Fiecare copil are ritmul lui, se dezvoltă diferit, are nevoi și capacități diferite și, în virtutea acestor constatări, practicăm conceptele de „clasă flexibilă” și de „educație personalizată”- copilul alege singur activitățile de care este atras, având posibilitatea să-și schimbe opțiunea atunci când dorește. De asemenea, se poate odihni când simte nevoia. Cele mai multe activități se desfășoară afară (atunci când timpul permite). Adulții care se ocupă de copii sunt policalificați / polimați, au rol de moderator / facilitator iar grupele au maxim 10 copii.

Am demarat acreditare ca IBS (centru educațional britanic) pentru 5 opțiuni: școlarizare cu frecvență zilnică, în regim de internat, homeschooling, unschooling și educație online pentru copii de la 3 la 18 ani. Copiii pot obține certificări britanice / internaționale și pot da bacalaureatul internațional.

De asemenea, oferim și cursuri pentru profesorii care doresc să aplice, în practica pedagogică, rezultatele cercetărilor din neuroștiințe, precum și metode inovative de educație.

Ne dorim ca funcționarea centrului Re-Design să fie asigurată din sumele virate din impozitele pe profit – ale persoanelor fizice și ale celor juridice – astfel încât oricine să poată beneficia de acest tip de educație, pe proiecte (holistă), de home/unschooling (legale), indiferent de posibilitățile financiare.

Dacă doriți să contribuiți la dezvoltarea acestui proiect, vă rugăm completați chestionarul postat atât de FB cât și pe Twitter

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYMXgTcLCIHwBgqbl5LjPIaa1LD0t0usY_391X5iNlTWe_kw/viewform

Mulțumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s